برخلاف تصور عموم، تب یک بیماری نیست بلکه یکی از مهمترین علائم وجود بیماری در بدن بوده که علت بروز این افزایش دما نیز مکانیزم دفاعی بدن در برابر عامل بیماری است از این رو میتوان وجود تب مخصوصا در نوزادان را زنگ خطری برای مراجعه به پزشک تلقی کرد. خواندن راهنمای خرید تب سنج نوزاد به شما والدین گرامی کمک میکند تا با معیار های تب سنج نوزاد آشنا شده و بهترین تب سنج برای نوزاد دلبندتان را تهیه کنید.
همانطور که گفته شد تب یکی از علائم مبارزه بدن با بیماریها است و علاوه بر آنکه هیچ آسیبی به همراه ندارد حتی میتواند در روند تشخیص بیمارید نیز موثر واقع شود. نکته قابل توجه تشخیص تب و درمان هرچه سریعتر آن است چراکه دمای بالای بدن نوزاد سبب کم شدن آب بدن و ناراحتی او میشود. برخی از دلایل ایجاد تب در نوزادان را میتوان به: واکنش به واکسیناسیون، گرم شدن بیش از حد بدن در اثر پوشیدن لباس فراوان، وجود عفونت در بدن نوزاد و در آخر گذراندن زمان زیاد در هوای گرم خارج از منزل است.
در ادامه راهنمای خرید تب سنج نوزاد به بررسی انواع تب و روشهای اندازهگیری آن و انواع تب سنج برای نوزاد و آشنایی با معیار های تب سنج نوزاد خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.
انواع تب و روشهای اندازهگیری آن در نوزاد
در این مقاله موارد زیر بررسی میشوند
همانطور که در راهنمای خرید تب سنج نوزاد خواندید تب و بالا رفتن دمای بدن را میتوان از علائم بیماری عفونی دانست و این افزایش دما نیز مکانیزم دفاعی بدن برای مبارزه با عامل عفونی بیماری است. در این بخش از راهنمای خرید تب سنج نوزاد به بررسی تب و روشهای اندازهگیری آن میپردازیم.
انواع تب به سه دسته تقسیم بندی میشود:
- تب خفیف یا کم ( دمای بین 37.5 الی 38.5 درجه سانتیگراد )
دمای بدن در این درجه عادی بوده و با لمس بدن میتوان متوجه آن شد. این درجه از تب برای بزرگسالان تداخلی در عملکرد سیستم بدنی آنها ایجاد نمیکند.
- تب بالا ( دمای 38.5 الی 39.5 درجه سانتیگراد )
دمای بدن در این درجه به اندازهای خواهد بود که خود شخص نیز به وضوح متوجه آن خواهد شد در این حالت شخص حالت سستی و کسالت دارد.
- تب بسیار شدید ( دمای بالای 39.5 درجه سانتیگراد )
در این حالت شخص احساس سستی شدید دارد و توانایی خارج شدن از بستر را نیز نخواهد داشت، اشتهای فرد نیز در زمان بروز تب شدید بسیار کم است.
در ادامه راهنمای خرید تب سنج نوزاد به بررسی روشهای اندازهگیری تب در نوزادان میپردازیم چراکه به گفته پزشکان ماکسیمم دمای بدن نوزاد 38 درجه بوده و بیشتر از این مقدار تب تلقی میشود.
روشهای اندازهگیری تب در نوزاد
به کمک این چهار روش و با استفاده از تب سنج برای نوزاد میتوانید دمای بدن نوزادتان را اندازهگیری کنید:
- دمای عادی بدن نوزاد در زیر بغل میبایست بین 36.5 تا 37.5 درجه سانتیگراد باشد.
- در حالت عادی دمای اندازهگیری شده در درون دهان نوزاد میبایست بین 35.5 تا 37.5 درجه سانتیگراد باشد. در این روش باید 20 الی 30 دقیقه از خوردن یا آشامیدن کودکتان گذشته باشد.
- دمای درون گوش نوزاد در حالت عادی میبایست بین 35.8 تا 38 درجه سانتیگراد باشد.
- و در آخر دمای درون مقعد نوزاد در حالت عادی میبایست بین 36.6 تا 38 درجه باشد.
در ادامه به معرفی انواع تب سنج برای نوزاد خواهیم پرداخت برای آشنایی با انواع آن، با راهنمای خرید تب سنج نوزاد همراه باشید.
انواع تب سنج برای نوزاد ؛ مهمترین بخش راهنمای خرید تب سنج نوزاد
در این بخش از راهنمای خرید تب سنج نوزاد سعی داریم تا شما والدین عزیز را با انواع تب سنج برای نوزاد آشنا کرده و معیار های تب سنج نوزاد را نیز بررسی کنیم تا با آسودگی تمام به نتیجه دلخواه خود دستیابید.
تبسنج دیجیتالی
این مدل تب سنج برای سالهای اول تولد نوزاد مناسب بوده و استفاده از آن بسیار ساده است و دقت بالایی در اندازهگیری دما نسبت به دیگر مدلها دارد. تب سنج دیجیتال را میتوان هم بهصورت زیربغل، دهانی و مقعدی استفاده کرد و یکی از معیار های تب سنج نوزاد دیجیتالی نیز چندکاره بودن آن است. از این رو پیشنهاد میشود که اگر اقدام به تهیه این مدل از تب سنج برای نوزاد میکنید، دو یا سه عدد از آن را تهیه کرده و یک عدد را مخصوص برای استفاده مقعدی قرار دهید.
تبسنج دیجیتالی را روشن کنید و مطمئن شوید که عدد روی صفحه صفر باشد. تبسنجهای دیجیتالی معمولا دارای میلهای پلاستیکی و انعطافپذیراند که سنسور دما در نوک آن قرار گفته و در سر دیگر آن صفحه نمایش درجه حرارت بدن است.
تبسنج درون گوشی
این مدل از تب سنج برای نوزاد دمای پرده صماخ را اندازه گیری کرده یکی از معیار های تب سنج نوزاد درون گوشی ، ساده و سریع بودن آن برای کودکان و نوزادان است اما این مدل دقت لازم را برای نوزادان زیر شش ماه ندارد. همچنین در استفاده از این نوع تبسنج میبایست دقت کافی هنگام قرار دادن آن در داخل گوش را داشته باشید و گوش نوزاد نیز جرم زیادی نداشته باشد که در غیز این صورت دمای اندازهگیری شده دقیق نمیباشد.
تبسنج شقیقهای
این مدل از تب سنج برای نوزاد ، دمای بدن نوزاد را از طریق حرکت دادن آن از روی پیشانی به سمت پشت گوش با استفاده از دمای عروق خونی موجود در پیشانی اندازهگیری میکند. استفاده از این مدل نیاز به تمرین دارد تا بتوان به دقت لازم در اندازهگیری رسید. همچنین وجود عرق نیز بر روی دقت این تبسنج تاثیر دارد از این رو پیش از استفاده از آن از خشک بودن پیشانی نوزاد خود مطمئن شوید. یکی از مهمترین معیار های تب سنج نوزاد ، دقت بالای آن است که این مدل نسبت به تبسنجهای دهانی و مقعدی از دقت کمتری برخوردار است.
تبسنج پستانکی
طرز استفاده از تبسنج پستانکی بسیار راحت اما دقت اندازهگیری آن نسبت به تبسنج مقعدی کمتر است. همچنین این مدل تبسنج برای نوزادان زیر سه ماه مناسب نیست چراکه تکان ندادن دهان برای اندازهگیری دما در این مدل برای نوزادان تازه متولد شده امری نشدنی است.
تبسنج نواری
این مدل تب سنج برای نوزاد زمانی به کمک شما میآید که بخواهید تب داشتن یا نداشتن نوزاد خود را متوجه شوید چراکه این مدل عدد دقیقی به شما نشان نخواهد داد. پس اگر یکی از معیار های تب سنج نوزاد موردنظر شما اندازهگیری دقیق تب نوزادتان است این مدل تبسنج مناسب نیست.
تبسنج لیزری
این مدل از تبسنج بهدلیل بدون تماس بودن و تکنولوژی بکار رفته در آنها بسیار پرطرفدار بوده مخصوصا برای نوزادان و کودکانی که تحرک زیادی دارند و ثابت نگه داشتن آنها سبب ناراحتی آنها نیز میشود. همچنین این مدل دقت بالایی داشته و به علت بدون تماس بودن آن بسیار بهداشتی است.
معیار های تب سنج نوزاد پیش از خرید
در آخرین بخش از راهنمای خرید تب سنج نوزاد چندین نکته قابل توجه پیش از خرید را در اختیاز شما والدین عزیز قرار دادیم تا با خیالی آسوده بهترین مدل را انتخاب کرده و از فروشگاه سیسمونی السا تهیه کنید.
- یکی از معیار های تب سنج نوزاد زمان پاسخ آن میباشد که بطور معمول بسته به مدل آن از 10 ثانیه تا 80 ثانیه به طول میانجامد.
- یکی دیگر از معیار های تب سنج نوزاد آلارم آن است که در بسیاری از مدلها اگر دمای بدن بیشتر از 38 درجه باشد صدایی بوق مانند از آنها خارج میشود.
- و در آخر مهمترین معیار های تب سنج نوزاد ایمنی آن و عدم ایجاد آلرژی در نوزاد است. در پایان استفاده از آن نیز، دستگاه را از دسترس نوزادتان خارج کنید چراکه تبسنجها دارای اجزای کوچک و خطرناکی هستند.
پاسخ دادن
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.