بیشک اسباببازیها یکی از عزیزترین و لذتبخشترین داراییهای یک انسان در دوران کودکی اوست بهگونهای که پس از گذشت سالها رویارویی با آنها احساس خوبی به ما میدهد. همه ما روزی کودک بودیم و از احساس شادی حاصل از بازی کردن با اسباببازیهایمان آگاه هستیم ازاینرو احساس لذت و شادی کودکانمان را درک میکنیم و میدانیم که اسباببازیها بهترین وسیله سرگرمی و شادیبخش کودکان هستند. در راهنمای خرید اسباب بازی سعی داریم تا شما والدین عزیز را با معیار های اسباب بازی مناسب آشنا کرده و از تاثیر اسباب بازی بر رشد ذهنی کودکتان آگاهی یابید.
برای اطلاع از قیمت و خرید اسباب بازی کلیک کنید
اسباب بازی یکی از اقلام حیاتی سیسمونی نوزاد و کودک است و دلیل حیاتی بودن آن نیز، تاثیری است که برروی تواناییهای جسمی و ذهنی کودک میگذارد. کودکان در فرآیند بازی کردن تواناییهای خود را توسعه داده و رشد میکنند.
روانشناسان حوزه کودک معتقدند که بازی کردن قوه تخیل و تفکر را در کودکان تقویت کرده و باعث آشنا شدن او با مسئولیتهای شخصی و اجتماعی و همچنین مهارتهای زندگی میشود به همین دلیل است که درهنگام انتخاب و خرید بهترین اسباب بازی برای کودکتان میبایست به نکاتی از قبیل متناسب بودن با سن، رشد جسمی و ذهنی کودک و تاثیرات مفید و سازندهای که قرار است روی کودک داشته باشد توجه کنید. درنتیجه اگر بهدنبال مناسبترین و بهترین اسباب بازی برای فرزند خود هستید با خواندن راهنمای خرید اسباب بازی که برای شما تهیه نمودیم با معیار های اسباب بازی مناسب آشنا میشوید و روند انتخاب آسانتری خواهید داشت.
معیار های اسباب بازی مناسب چیست؟
در این مقاله موارد زیر بررسی میشوند
برای شناخت معیار های اسباب بازی مناسب ابتدا میبایست با ویژگیهای کودکان در هر یک از گروه سنی آشنا شوید تا بتوانید در هنگام خرید بهترین اسباب بازی ویژگیهای روحی، جسمی و علایق کودک را درنظر بگیرید. در این بخش از راهنمای خرید اسباب بازی به بررسی ویژگیهای کودکان در ردههای سنی مختلف پرداخته و بهترین اسباب بازی مناسب سن کودک را معرفی خواهیم کرد.
رده سنی از تولد تا سه ماهگی
در اولین ماههای پس از تولد نوزادان میآموزند که اشیاء را در دست گرفته و روی زمین بنشینند و علاقه آنها به سمت چیزهایی است که بتوانند آنرا ببینند یا صدای آن را بشنوند از این رو یکی از معیار های اسباب بازی مناسب در این دوره بیخطر بودن و صدادار بودن آن است مانند جغجغه که ابتدا نوزاد در یک ماهگی میتواند آن را لمس کن و سپس در سه ماهگی میتواند آن را در دست گرفته و تکان دهد.
رده سنی سه تا شش ماهگی
در ابتدای ماه سوم است که نوزاد میفهمد میتواند با دستان خود سرگرم شده و اشیاء مختلف را در دست بگیرد و آنها را به سمت خود بکشاند. در این دوران است که کودک دستان خود را به سمت دهان برده و با مکیدن انگشتان مشغول بازی و سرگرم میشود از این رو در این دوره بسیار مراقب باشید و اشیاء کوچک و اسباببازیهایی با قطعات ریز را از دسترس کودک خارج کنید. پس یکی از معیار های اسباب بازی مناسب این دوره سبک بودن و بیخطر بودن آن است.
از بهترین اسباب بازی های مناسب این سن میتوان به جغجغههای سبک، آویزهای عروسکی و موزیکال، حیوانات عروسکی توپر و لاستیکی، عروسکهای پارچهای نرم و روروئک ثابت اشاره کرد.
رده سنی شش تا نه ماهگی
در این دوره است که بازیکردن کودکان همراه با قدرت و تحرک بسیار همراه است. او میتواند دو اسباببازی را در دو دست خود گرفته و آنهارا بهم بکوبد و یا درهنگام غذا خوردن قاشق را با تمام قدرت به بشقاب به نشانه بازی کردن با غذا، بزند. دراین سنین است که مغز کودکان در حال تکامل است و توانایی بهیادآوردن را تجربه میکند به همین جهت ممکن است مشاهده کنید که او بهدنبال اسباببازی موردعلاقهاش میگردد تا بیادبیاورد آخرین بار کی با آن بازی کرده است این دوره شروع آموزشهاست و پیش از آن کودک فقط مقدمه این آموزش هارا گذرانده است. یکی از معیار های اسباب بازی مناسب این دوره بیخطر بودن آن و جنبه آموزشی داشتن آن است. بهترین اسباب بازی هایی که در این دوره میتوان برای کودکان تهیه کرد عبارتاند از: کتاب قصه، قطعات خانهسازی، توپ و اسباببازیهای هل دادنی است.
رده سنی نه تا دوازده ماهگی
کودکان در این دوره شروع به خزیدن، چهاردست و پا رفتن و حتی راه رفتن میکنند از این رو بهراحتی میتوانند برخلاف گذشته از این طرف خانه به آن طرف خانه بروند و بازی کنند. دراین دوره کودک علاقه شدیدی به بازی کردن تعاملی دارد و به احتمال زیاد شاهد این اتفاق هستید که کودک پس بازی با اسباببازی خود آن را به شما میدهد تا شما هم با آن بازی کنید و ازاین کار نیز بسیار لذت میبرد. پس یکی از معیار های اسباب بازی مناسب در این دوره متحرک بودن آن و به اشتراک گذاشتن آن است. در این سن اسباب بازیای مناسب است که کودک را به تحرک وا دارد. بهترین اسباب بازیای که در این دوره میتوان تهیه کرد عبارتاند از: جورچین ( برای تقویت توانایی حل مسئله )، اسباببازیهای هل دادنی، توپ و تلفن اسباب بازی ( برای بازیکردن مشترک بین کودک و والدین )، خانهسازی و انواع کتاب مناسب سن او.
رده سنی یک تا دو سالگی
در این دوره است که حواس پنجگانه کودک درحال تکامل بوده و تواناییهای جسمی و ذهنی او رشد میکند. کودک دراین دوره توانایب راهرفتن را بهطور کامل فراگرفته و تحرک بسیار بالایی دارد و از دویدن، پریدن و پرت کردن اشیاهء لذت میبرد. بهترین اسباب بازی مناسب کودک در این دوره میتوان به توپهای کوچک نرم برای پرتاب کردن و مجموعه کاملی از حیوانات اشاره کرد.
درپایان این بخش از راهنمای خرید اسباب بازی دریافتیم که هر دوره از زندگی کودکان تجربهها و چالشهای مخصوص به خود را دارد و اسباب بازی نیز بعنوان یک وسیله سرگرمی و لذتبخش، وظیفه آموزش و الگوبرداری را نیز دارد ازاین رو برای تهیه بهترین اسباب بازی کودک نیازمند شناخت جامع و مختصری از معیار های اسباب بازی مناسب هستیم. در ادامه راهنمای خرید اسباب بازی به بررسی برخی از نکاتی که درهنگام خرید و اسنفاده از اسباب بازی باید به آن توجه کنید خواهیم پرداخت؛ پس با راهنمای خرید اسباب بازی همراه باشید…
نکات مهم در هنگام خرید اسباب بازی
در این بخش از راهنمای خرید اسباب بازی قصد داریم تا برخی از نکاتی را که در هنگام خرید میبایست به آن دقت و توجه کنید را برای شما والدین عزیز شرح دهیم تا خریدی آسان و با اطمینان داشته باشید.
برچسب اطلاعات محصول را حتما بخوانید.
برچسب درج شده بر روی اسباببازیها حاوی اطلاعات مهمی هستند که پس از خرید ممکن است برای کودک شما خطرناک باشد. برای مثال بر روی بسته بندی یک محصول مشاهده میکنید که ( بهدلیل وجود قطعات ریز برای کودکان زیر ۳۶ ماه مناسب نیست ) پس این اسباببازی به هیچ عنوان نمیتواند مناسب کودک شما قبل از سه سالگی باشد و یا اسباببازیهای پارچهای دارای برچسب ( غیرقابل اشتعال ) هستند که در غیر ایم صورت قابل اشتعال محسوب شده و برای جلوگیری از بروز اتفاق نباید در مجاور شعله آتش قرار گیرد. همچنین اسباببازیهای پشمی و پارچهای باید اطلاعاتی نظیر ( قابل شستشو) را داشته باشند. در هنگام خرید نیز دقت کنید که رنگهای مصرفی در اسباببازیها فاقد سرب باشد.
اسباب بازی با صدای بلند نخرید.
درست است که کودکان در شش ماهگی پس از تولد خود نسبت به اسباببازیهای صدادار ذوق و اشتیاق نشان میدهند اما این عمل نباید شمارا تحریک به خرید اسباب بازی با صدای بلند کند چرا که صدای بیش از حد ممکن است به شنوایی کودک آسیب بزند.
از خفگی جلوگیری کنید.
درهنگام خرید اسباببازی برای کودکتان ازاین بابت که او نمیتواند آن را ببلعد و داخل دهان خود بگذارد اطمینان حاصل کنید چرا که نوزادان در شش ماهگی پس از تولد و به شدت در هنگام رویش دندان علاقه بسیاری به بردن دست به داخل دهان دارند و متاسفانه ممکن است در این هنگام کودک اسباببازی کوچک را به داخل دهان ببرد پس برای پیشگیری از این اتفاق تلخ از اندازه مناسب اسباببازیها برای کودکتان مطمعن شوید.
جمعبندی بررسی معیار های اسباب بازی مناسب
همانطور که در تمام بخشهای راهنمای خرید اسباب بازی مناسب کودک به آن اشاره کردیم، اسباببازی یکی از مهمترین اقلامی است که دیر یا زود کودک شما به آن نیاز پیدا خواهد کرد و فرآیند انتخاب بهترین اسباب بازی برای فرزندتان نیز یک فرآیند طولانی است اما ما در راهنمای خرید اسباب بازی تمام تلاش خود را کردیم تا با شرح معیار های اسباب بازی مناسب و نکاتی که میبایست در هنگام خرید اسباب بازی بدان توجه کنید، خریدی آسان و بی دغدغه را برای شما رقم بزنیم. حال اگر قصد خرید اسباب بازی مناسب کودکتان را دارید میتوانید به فروشگاه سیسمونی السا مراجعه کرده و به راحتی آن را تهیه کنید.
پاسخ دادن
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.